Turutan belajar A-Z saham/forex di sini

Pada yang baru nak belajar, boleh baca artikel ikut nombor. Semua ni nampak banyak tapi senang. Saya dah permudah guide ni sampai orang yang zero pasal saham/forex pun rasa kacang. Semua ni free, tapi nilai dia kalah kelas 3-4k. Biasanya kalau makanan free ni, orang makan tak habis sebab tak sedap. Sini bukan macam tu lol .

Baca > Nilai sendiri ok ke tak ajaran saya ni > Test sendiri di market lama >Mula trade dengan duit betul > Gagal jangan lebih 10 kali > Profit > Tayang Mustang kat FB/IG .

Semuanya bermula dengan membaca. Kalau baca A sampai Z pun tak untung-untung, boleh PM tepi. Tak cas duit sekupang pun aih, saya explain di livestreaming.


  1. Siapa saya?

  2. Kenapa perlu belajar dari saya?

  3. Persediaan Sebelum Belajar

  4. Hukum trade Saham

  5. Hukum trade forex halal?

  6. Kenapa kena belajar Technical Analysis?

  7. Jenis-jenis manusia dalam trading

  8. Market stages dalam Saham/Forex

  9. Retail Trader vs Smart Money

  10. Indicator dalam trading

  11. VOLUME dan cara trade guna volume

  12. Kelemahan Moving Average yang kita wajib tahu

  13. Moving Average

  14. Japanese Candlestick dan cara trade dengannya

  15. Shooting Star VS Inverted Hammer . Jangan tertukar.

  16. Tweezer Pattern dan Cara trade dengannya

  17. Dark Cloud Cover Vs Piercing Pattern. Jangan Keliru pulak.

  18. Engulfing Pattern vs Harami Pattern dan Cara Fahamnya

  19. Hanging Man vs Hammer.. Jangan keliru pulak !

  20. Morning Star VS Evening Star. Jangan Pening Sudah !

  21. Reversal Chart pattern dan Cara Mudah Trade dengannya

  22. Continuation Pattern of Candlestick

  23. Cheatsheet Candlestick Pattern

  24. Doji dan cara trade dengannya

  25. Support dan Resistance

  26. Breakout dan Cara nak Trade dengannya

  27. Setup Trading VCP dan Cheat Pattern

  28. Fundamental analisis mengikut cara Pakya

  29. Psikologi trader yang paling bahaya

  30. Step by step cara nak screen kaunter yang boleh masuk?

  31. Fenomena Chart buruk dan cara trade dengannya

  32. Cara monitor  dan Cutloss saham/Forex

  33. Jom faham Short Squeeze dan cara trade dengannya

  34. Bila nak Sell Saham/Forex 1

  35. Bila nak Sell Saham/Forex 2

  36. Berapa modal nak guna dalam saham?

  37. Apa yang anda perlu tahu untuk pilih Broker Forex?

  38. Cara beli saham di Mplus (mobile dan desktop view)

  39. Apakah itu limit dan stop order?

  40. Cara sell saham dan set stoploss di Mplus (mobile dan desktop view)

  41. Apa nak buat bila dah terciduk?

  42. Jom Belajar Money Management Gaya Kasino!

  43. Cara setting Indicator Moving Average dan Volume untuk Forex/Saham

  44. Kepada Forex trader, jangan merajuk lagi..

  45. Saya dah baca semua tajuk , apa nak buat sekarang?

  46. Step by Step Cara Entry Forex untuk Trader Kaki Depo

  47. Setup Sell Forex dengan success rate LEBIH 90% khas untuk Scalper!

  48. Pakya Hussin , Scammer atau Sifu Saham?

  49. Bagaimana saya buy HONGSENG dan untung 33% dalam 4 hari


List ini sentiasa diupdate untuk menyelamatkan modal trader newbie